През последните дни темата за Наглите отново стана водеща. Двама от

...
През последните дни темата за Наглите отново стана водеща. Двама от
Коментари Харесай

Скандал: Има ли рушвети с парите от откупи за предсрочното освобождаване на двама от "Наглите"!

През последните дни тематиката за „ Наглите ” още веднъж стана водеща. Двама от тях,  осъдени за 12 отвличания, може напълно скоро да се окажат на независимост. Познатите като Ивайло Евтимов-Йожи и Любомир Димитров-Гребеца декларират, че към този момент са се поправили. Има съмнения, че с парите, взети от откупи, които по този начин и не са открити, се заплащат рушвети, с цел да излязат по-рано от пандиза.

„ Разпоредена е инспекция от министър Цецка Цачева и ще даде публично мнение по случая. За Ивайло Евтимов администрацията на пандиза е дала негативно мнение за освобождението му. Съдът обаче споделя „ да”. По отношение на Любомир Димитров е казано, че не се възразява, само че „ като се регистрира обстоятелството на неприключено по отношение на лицето производство”. Към сегашния миг той има висящо дело за ликвидиране и то не е приключило”, изясни в „ Здравей, България” зам.-правосъдният министър Десислава Ахладова.

„ Следва да се уточни работата на администрацията на пандиза по тези мнения, като един от обществените служащи е споделил, че има спънки пред освобождението, защото закононарушението е с необятна социална опасност”, разясни още зам.-министърът.

„ Трябва да се подхващат законодателни промени и министър Цачева сега е упълномощила да се уточни работата по отношение на даването на мнения във връзка с началника на затвора”, съобщи Десислава Ахладова.

Според нея прокуратурата би трябвало да ревизира подозренията, че с парите от откупи се заплащат рушвети, с цел да излязат по-рано от пандиза.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР